Kā pagatavot patiesi gardu sāļo ruleti

Šis ēdiens tik ļoti patīk maniem mājiniekiem, ka gatavoju to ne tikai uz svētkiem, bet teju katru dienu. Gabaliņš šādas ruletes ar maizes grauzdiņu var kļūt lieliskām un sātīgām brokastīm, kuru dēļ gribēsies ātrāk izlīst no gultas.

Kā pagatavot garšīgu ruleti

Sastāvdaļas:

  • 1 kg liellopu gaļas aknas
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 150 g kausēta siera
  • 50 g sviesta eļļa
  • 2 ķiploku daiviņas
  • Dilles
  • Augu eļļa cepšanai
  • Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

1. Rūpīgi nomazgā liellopu gaļas aknas zem tekoša auksta ūdens, nosusina ar papīra dvieli, bet pēc tam sagriež nelielos gabaliņos.

2. Novāra aknas vārošā ūdenī aptuveni 20 – 25 minūtes.

3. Kamēr vārās aknas, var sagatavot dārzeņus. Burkānu sarīvē uz rīves, sīpolu sagriež nelielos gabalos. Tad burkānu un sīpolu apcep uz eļļas pannā, kamēr tie kļūst mīksti.

4. Divos atsevišķos traukos ieliec dārzeņus un aknas, lai tie atdziest. Tajā laikā var pagatavot siera – sviesta slāni. Maigo sviesta eļļu sajauc ar kausēto sieru un maisi, līdz iegūsti vienmērīgu konsistenci. Pievieno smalki sagrieztas dilles, samaltu ķiploku, kā arī sāli un piparus pēc savas gaumes. Visu ļoti rūpīgi samaisi.

5. Blenderī vai ar mikseri samal novārītās aknas un apceptos dārzeņus, pēc savas garās pievienojot sāli un piparus. Vari izmantot arī gaļmašīnu.

6. Uz cepamā papīra pa perimetru vienmērīgā slāni izklāj iegūto masu, aptuveni 3 milimetru biezumā.\

6. Uz masas uzklāj siera-sviesta eļļas maisījumu, bet atstāj nedaudz brīvu vietu gar malām.

7. Akurāti saformē ruleti, pēc tam to cieši ietinot pārtikas plēvē. Ievieto ruleti ledusskapī aptuveni uz 3 – 5 stundām. Jo ilgāks būs laiks ledusskapī, jo blīvākā būs rulete!

8. Lūk arī viss, rulete gatava. Labu apetīti!

 

Pievienot komentāru